TEDxTaipei - Jiun-Huei Proty Wu (吳俊輝) - The quest for understanding the universe
  • 17:26,
  • 443 views,
  • 2017-07-28,
  • students Work 上傳,
  •  0
探索宇宙的前世今生 吳俊輝是位宇宙學家,任教於台灣大學,為知名人體油畫家張淑美教授之子。十二歲時以水管及廢木料自製兩台天文望遠鏡,嘗試證明月球上有嫦娥,而與宇宙結下不解之緣。後於劍橋大學攻讀宇宙學博士,並在史蒂芬‧霍金教授所 領導的「相對論小組」內從事研究,1999年獲得博士學位後在加州大學柏克萊分校及美國航太總署擔任研究員,之後返國服務已逾十年。目前亦為夏威夷阿米巴 宇宙望遠鏡計劃之首席科學家,在台灣從事多項科普推廣工作與社會服務,包含水管望遠鏡DIY的推廣,盼能分享自己的喜樂,也期許學生:「把毅力留給你的人生夢想。」 思索宇宙的偉大與奧祕,如何理解我們與宇宙之間的關係? Professor Jiun-Huei Proty Wu is a cosmologist teaching at National Taiwan University, jointly appointed by Academia Sinica and National Cheng-Chi University. Growing up in Taiwan, he developed a fighting spirit from the challenging experience of military service, an attitude he carried throughout his life.
訪客如要回應,請先 登入
    發表時間 :
    2017-07-28 13:20:38
    觀看數 :
    443
    長度 :
    17:26
    發表人 :
    students Work
    部門 :
    正修科大開放式課程
    QR Code :